Het belang van multidisciplinaire samenwerking en besluitvorming bij CTD-ILD

De Nederlandse Vereniging voor Reumatologie (NVR) en de Nederlandse Vereniging van Artsen voor Longziekten en Tuberculose (NVALT) zijn tot een gezamenlijk standpunt gekomen.

De Nederlandse Vereniging voor Reumatologie (NVR) en de Nederlandse Vereniging van Artsen voor Longziekten en Tuberculose (NVALT) zijn tot een gezamenlijk standpunt gekomen inzake het doelmatig voorschrijven van fibroseremmers bij volwassen patiënten met progressieve pulmonale fibrose bij systeemziekten.1 Gezien de complexiteit is een multidisciplinaire aanpak in de diagnose en behandeling van CTD-ILD gewenst.

Lees hier het artikel en ontdek het in 2021 geaccordeerde verkorte standpunt van beide verenigingen over prognose en diagnostiek, behandeling van fibrose bij CTD-ILD en het doelmatig voorschrijven van fibroseremmers.

GA NAAR HET ARTIKEL

Afbeelding_schema ctd-ild_MedClass

Referenties

  1. Doelmatig gebruik van fibroseremmers bij patiënten met connective tissue disease related interstitial lung disease (CTD-ILD). Gezamenlijk standpunt van de Nederlandse Vereniging van Artsen voor Longziekten en Tuberculose 4 (NVALT) en de Nederlandse Vereniging voor Reumatologie (NVR). Standpunt-CTD-ILDdef.versie.pdf (nvr.nl)

Online nascholing PF-ILD 

Meer weten over progressieve fibrose bij interstitiële longziekten? Bekijk dan deze On Demand geaccrediteerde nascholing over het belang van het vroegtijdig kunnen signaleren van een progressieve longfibrose.

GA NAAR DE NASCHOLING


PF-ILD magazine

Benieuwd naar de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van PF-ILD? Vraag dan dit magazine aan en lees in diverse artikelen hoe dit domein in beweging is.

VRAAG MAGAZINE AAN

 PC-NL-103496


U verlaat Medclass om naar webshop te gaan