Artikelen

ERS 28 september tot en met 2 oktober

Van 28 september tot en met 2 oktober vindt het ERS congres plaats in Madrid. Wij van MedClass zullen jullie vanaf het congres dagelijks op de hoogte houden, met korte video’s van experts uit het vakgebied, over de laatste ontwikkelingen rondom astma, COPD & interstitiële longziekten. Hou dagelijks de website en LinkedIn pagina in de gaten en blijf op de hoogte!

Zaterdag 28-08-2019:

Nooit te oud om te leren.
Ik ben met mijn collega's Johan Rodenburg en Jos Brouwers in Madrid want het #ERS2019 congres is weer begonnen en vandaag een hele leuke workshop gevolgd hoe wij als volwassenen leren. Altijd doe je weer nieuwe inzichten op, want uitgeleerd ben je nooit. Ben weer eens enthousiast. Een fijn weekend allemaal vanuit een zomers Madrid.

Beste groet,
Jan-Willem van den Bos, Healthcare Consultant

WhatsApp Image 2019-09-28 at 20.28.58

 Jan-Willem van den Bos, Jos Brouwers en Johan Rodenburg

 

Highlight of the day 29-09 

Verpleegkundig specialisten Ingrid Wegman en Annemieke van Dort:

 

 

Praktijk Verpleegkundige Cynthia Hallensleben:

 

 

WhatsApp Image 2019-09-29 at 18.14.57

 Iedere ademteug telt. Het lijkt zo'n open deur, maar ben je ooit wel eens in de situatie geweest dat je de adem werd ontnomen? Dat je angstig werd van de gedachte alleen al? Alleen al in ons land leven honderdduizenden medelanders die vanwege hun #astma, #COPD, of andere longaandoeningen zoals #IPF hun lucht letterlijk kwijt kunnen zijn. Gelukkig hoor ik deze dagen tijdens het Europese longcongres #ERS2019 weer veel bemoedigende ontwikkelingen. Toch, terwijl ik dit bericht aan social media toevertrouw zit ik op een terras van mijn biertje te genieten, maar ga vanwege de sigarettenrook om mij heen een ander tafeltje zoeken. #everybreathcounts, zouden de rokers om mij heen dit niet weten, of zou het verslavingsmonster hebben toegeslagen? Een fijne zondagavond allemaal.

Jan-Willem van den Bos, Healthcare Consultant

 

Highlight of the day 30-09

Rogier Larik Regionaal zorgmanager BENU apotheek 

 

Highlight of the day 01-10

Alex van 't Hul PhD - Onderzoeker longziekten Radboud UMC

 

 

Jelle Miedema - Longarts Erasmus mc

 

Onze Health Care Consultants vertellen over de ervaringen van het ERS, wat is nu het meest bijgebleven? Een aantal goede statements zoals ''chin up'' bij inhalatietechniek en ''don't'' als het gaat om inzetten van de e-sigaret bij stoppen met roken. Zie hier de hele video:

 Categorieën

U verlaat Medclass om naar webshop te gaan