Soft Skills Online Consult
Info icon

Soft Skills Online Consult

Algemene informatie

Functies
  • Huisarts
  • Longarts
  • Internist
  • Cardioloog
  • Praktijkondersteuner
  • Verpleegkundige

Accreditatie

Geaccrediteerd voor 2 punten bij:

  • Nederlandse Vereniging van Praktijkondersteuners (NVvPO)
  • Accreditatiebureau Kwaliteitsregister V&V en Register Zorgprofessionals (V&VN)
  • ABAN

Type
Online nascholing

Duur
2 uur

Aantal deelnemers
4-10

Samenvatting

Door de ontwikkelingen rondom COVID-19 is een fysiek consult niet altijd mogelijk of wenselijk. Terwijl de continuïteit van chronische zorg essentieel is en dat daarnaast andere dringende zorgproblemen ook via een digitaal kanaal kunnen worden opgepakt.

Deze nascholing geeft je een snelle start over hoe je een online consult zo effectief mogelijk laat zijn, voor patiënt maar ook voor zorgverlener. Een digitaal consult vraagt net wat andere spelregels en komt er meer nadruk te liggen op de verbale communicatie. Wat kun je als zorgverlener doen om het online consult zowel voor zichzelf als voor de patiënt als prettig wordt ervaren.

Daarvoor besteden we in deze scholing aandacht aan praktische zaken als je eigen voorbereiding, de instructies richting patiënt, gebruik van de webcam en andere handigheidjes rondom een digitaal kanaal.

Maar zeker zo belangrijk is bewustwording hoe belangrijk de verbale communicatie wordt, ook met gebruik van webcam. Hoe versterk je met je stem en taal je boodschap? Hoe zorg je ervoor dat je patiënt zijn zorgen en behoeften met je communiceert? En wat kun je doen om je boodschap zo effectief mogelijk over te brengen? 

Programma


10 minuten Toelichting en overzicht programma en onderwerpen
30 minuten Voorbereiding remote gesprek
10 minuten Non-verbale communicatie
15 minuten Stem als instrument
15 minuten Taalvormen en taalpatronen
20 minuten Oefenen
10 minuten Resumé

Uitnodiging


Geachte heer/mevrouw

Graag nodigen wij u uit om deel te nemen aan de nascholing “Soft Skills Online Consult”.

Door de ontwikkelingen rondom COVID-19 is een fysiek consult niet altijd mogelijk of wenselijk. Terwijl de continuïteit van chronische zorg essentieel is en dat daarnaast andere dringende zorgproblemen ook via een digitaal kanaal kunnen worden opgepakt.

Deze nascholing geeft je een snelle start over hoe je een online consult zo effectief mogelijk laat zijn, voor patiënt maar ook voor zorgverlener. Een digitaal consult vraagt net wat andere spelregels en komt er meer nadruk te liggen op de verbale communicatie. Wat kun je als zorgverlener doen om het online consult zowel voor zichzelf als voor de patiënt als prettig wordt ervaren?

Stap voor stap wordt u in deze scholing meegenomen in praktische kennis rondom inzetten van een digitaal kanaal. En met een aantal verbale technieken, heeft u tools in handen om het online consult zo optimaal mogelijk te laten plaatsvinden.

De nascholing is met 2 punten geaccrediteerd voor specialisten, huisartsen, verpleegkundig specialisten, nurse practitioners, praktijkondersteuners en verpleegkundige.

In afstemming met uw HAGRO, FTO-groep of een andere groep collega’s kan met minimaal 4 personen tot maximaal 10 deze scholing online voor u worden georganiseerd. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Interesse?

De MedClass nascholingen kunnen georganiseerd worden voor uw HAGRO, FTO-groep of voor bijeenkomsten met collega zorgverleners. Vul het contactformulier in voor meer informatie.

Bevestig dat u geen script bent door de karakters in het plaatje in te voeren.

U verlaat Medclass om naar webshop te gaan