Online nascholing: De rol van ICS bij COPD behandeling
Info icon

Online nascholing: De rol van ICS bij COPD behandeling

Algemene informatie

Functies
 • Huisarts

Accreditatie

Geaccrediteerd voor 1 punt bij:

 • Accreditatie Bureau Cluster 1 (ABC1)

Type
Online nascholing

Duur
1 uur

CanMeds

CanMeds competenties

Het CanMeds model is een methode die in Canada is ontwikkeld, en overgenomen door de KNMG, en is gebaseerd op de gedachte dat naast het competentiegebied medisch handelen, de vakoverstijgende competentiegebieden noodzakelijk zijn om een goede medisch professional te worden.

De 7 competenties zijn:
 1. Medisch handelen
 2. Samenwerking
 3. Communicatie
 4. Kennis en wetenschap
 5. Geneeskundig maatschappelijk handelen
 6. Organisatie
 7. Professionaliteit
 • Medisch handelen
 • Kennis en wetenschap
 • Professionaliteit

Samenvatting

De visie op het gebruik van ICS bij COPD is aan het veranderen; de meest recente NHG en GOLD richtlijnen adviseren het gebruik van ICS alleen voor een beperkte groep COPD patiënten1,2. 

Hoe evalueert u de voor- en nadelen van ICS gebruik voor uw COPD-patiënten? De keuze om een ICS wel of niet voor te schrijven, of het gebruik ervan te stoppen, kan best lastig zijn.

In deze module gaan we door middel van vragen, casuïstiek en gerichte feedback in op de huidige inzichten rondom ICS gebruik bij COPD volgens de NHG standaard COPD en de vernieuwde GOLD richtlijn en wat deze kunnen betekenen voor uw patiënten1,2.

Referentie:

1.       Global Initiative for Chronic Obstructive Lung Disease. Global Strategy for the Diagnosis, Management, and Prevention of Chronic Obstructive Pulmonary Disease; Updated 2018.

2.       Snoeck-Stroband JB, et al. Huisarts Wet 2015;58(4):198-211.

Programma


1 uur ICS gebruik bij COPD volgens de NHG standaard en GOLD richtlijn

Uitnodiging


Schrijf u nu in door op de button "inloggen en starten" te klikken. Geef hierna aan of u arts of verpleegkundige/praktijkondersteuner bent. Indien u al een BInTouch account hebt, kunt u inloggen met uw emailadres en wachtwoord. 

Doet u voor het eerst een online activiteit van Boehringer Ingelheim, maak dan een account aan. Vul uw gegevens in, en volg direct de nascholing!
Deelname is gratis. Na afloop wordt uw deelname aangemeld bij GAIA.

NB: Bent u verpleegkundige of praktijkondersteuner, vul dan voor accreditatie niet uw BIG nummer in, maar uw lidnummer van de V&V of NVvPO!

Gerelateerde nascholingen

Interesse?

De MedClass nascholingen kunnen georganiseerd worden voor uw HAGRO, FTO-groep of voor bijeenkomsten met collega zorgverleners. Vul het contactformulier in voor meer informatie.

Bevestig dat u geen script bent door de karakters in het plaatje in te voeren.

U verlaat Medclass om naar webshop te gaan