Artikelen

MedClass De Podcast CTD-ILD 1 Team 1 Taak

Deze eerste aflevering van onze gloednieuwe Podcast vat de inhoud van de nascholing "CTD-ILD 1 team 1 taak" samen en neemt je mee in de ervaringen van collega's. Het biedt waardevolle inzichten die direct in de praktijk kunnen worden toegepast op het gebied van bindweefsel gerelateerde interstitiƫle longziekten (CTD-ILD).

MedClass De Podcast 1 team 1 taak

Deze podcast is opgenomen na afloop van de Scholing CTD-ILD 1 team, 1 taak op 13 april 2023. Leun achterover en luister naar de belangrijkste leerpunten van deze scholing en hoe je deze in de praktijk kunt brengen.

In deze podcast hoor je

Debby GroenewegKelly van Doorn

Suzanne SchutzYasmin Gur

 

Tijdens de scholing werden belangrijke onderwerpen behandeld zoals de pathologie van verschillende CTD-ILD-subtypen, biomarkers, screeningtools en persoonlijke ervaringen van een MCTD-patiënt. Daarnaast werden interessante casussen gepresenteerd door een longarts, reumatoloog, verpleegkundig specialist en diëtist, waarbij het belang van multidisciplinaire samenwerking werd benadrukt.

Onder begeleiding van moderator Kelly van Doorn, PA afd. longziekten, LUMC wordt er in de podcast teruggekeken op deze scholing. Ze gaat in gesprek met een van de dagvoorzitters Yasmin Gür, VS – ILD, Erasmus MC en 2 van de bezoekers Suzanne Schutz, ILD-verpleegkundige AZN en Debby Groenewegen, specialistisch reumaverpleegkundige HAGA ziekenhuis. Zij delen hun kennis en inzichten die ze verkregen hebben tijdens de scholing.

US_UK_Apple_Podcasts_Listen_Badge_RGB

Van deze 2e editie van de scholing CTD-ILD 1 team, 1 taak is nu ook een samenvatting beschikbaar. Klik op onderstaande link om de samenvatting te downloaden

DOWNLOAD DE SAMENVATTING

Bent u ook geïnteresseerd in de meest recente wetenschappelijke ontwikkelingen en het belang van samenwerking bij de diagnose en begeleiding van bindweefsel gerelateerde interstitiële longziekten (CTD-ILD)? Reserveer dan nu 18 april 2024 in uw agenda voor de derde editie van de scholing: CTD-ILD 1 team, 1 taak.

PC-NL-105005


U verlaat Medclass om naar webshop te gaan