Diabetes en de rol van de cardioloog
Info icon

Diabetes en de rol van de cardioloog

Algemene informatie

Doelgroep
Met voorschrijfbevoegdheid

Accreditatie

Geaccrediteerd voor 1 punten bij:

  • Nederlandse Vereniging voor Cardiologie (NVVC)

Eigen bijdrage
Geen

Type
Online nascholing

Samenvatting

Een patiënt met diabetes heeft een hartinfarct gekregen. Wie behandelt deze patiënt? De internist? De cardioloog? De huisarts? Met de komst van nieuwe diabetesmiddelen die mogelijk cardiovasculaire risicoreductie met zich meebrengen, wordt de afstemming van de diabeteszorg tussen cardioloog, internist en huisarts belangrijker. Er moeten afspraken worden gemaakt over samenwerking, afstemming, tijdige doorverwijzing en regie tussen alle zorgverleners die betrokken zijn bij het traject van preventie, diagnose, behandeling en zorg. 

In deze web-tv lopen cardioloog dr. Fabrice Martens en internistdiabetoloog dr. William van Houtum onder andere de nieuwe middelen langs. Ze staan daarbij uitgebreid stil bij de samenwerking tussen met name de internist en de cardioloog.

Programma


1 uur

 Gedurende deze online nascholing worden de volgende onderwerpen besproken:  

- Behandeling van diabetes verschuift van daling HbA1c naar cardiovasculaire risicoreductie

 - Patiënten met potentieel benefit voor nieuwe middelen komen vaak bij de cardioloog. Wees alert en identificeer de juiste patiënt.

Uitnodiging


Schrijf u nu in door op de button "inloggen en starten" te klikken. U wordt dan doorgeleid naar de site van www.mednet.nl waar u online deze scholing kunt volgen. Door op deze site in te loggen kunnen de accreditatiepunten aan u worden toegewezen.

Deelname is gratis.

Interesse?

De MedClass nascholingen kunnen georganiseerd worden voor uw HAGRO, FTO-groep of voor bijeenkomsten met collega zorgverleners. Vul het contactformulier in voor meer informatie.

Bevestig dat u geen script bent door de karakters in het plaatje in te voeren.

Aanmelden voor nascholing


Onderwerp
Diabetes en de rol van de cardioloog