Online nascholing ''egfr tki's bij niet-kleincelling longkanker''
Info icon

Online nascholing ''egfr tki's bij niet-kleincelling longkanker''

Algemene informatie

Doelgroep
Met voorschrijfbevoegdheid

Accreditatie

Geaccrediteerd voor 1 punten bij:

  • Nederlandse Vereniging van Artsen voor Longziekten en Tuberculose (NVALT)
  • Accreditatiebureau Kwaliteitsregister V&V en Register Zorgprofessionals (V&VN)

Eigen bijdrage
Geen

Type
Online nascholing

Duur
45 minuten

CanMeds

CanMeds competenties

Het CanMeds model is een methode die in Canada is ontwikkeld, en overgenomen door de KNMG, en is gebaseerd op de gedachte dat naast het competentiegebied medisch handelen, de vakoverstijgende competentiegebieden noodzakelijk zijn om een goede medisch professional te worden.

De 7 competenties zijn:
  1. Medisch handelen
  2. Samenwerking
  3. Communicatie
  4. Kennis en wetenschap
  5. Geneeskundig maatschappelijk handelen
  6. Organisatie
  7. Professionaliteit
  • Medisch handelen

Samenvatting

De samenwerking tussen longarts en de patholoog en/of moleculair bioloog wordt steeds belangrijker: wanneer test je op welke mutatie, welke resistentiepatronen kunnen zich voordoen, en hoe betrouwbaar zijn de tests en de uitslagen waarop een behandelkeuze wordt gebaseerd? Kennis hierover kan de communicatie en samenwerking tussen arts en patholoog ten goede komen. Daarnaast zijn er nieuwe ontwikkelingen op het gebied van de EGFR-TKI’s. In deze e-Learning gaan we in op deze ontwikkelingen en de plaats van de verschillende EGFR-TKI’s in de behandeling van NSCLC.

De opkomst van de mutatie-gerichte behandelingen in de oncologie betekent in veel gevallen een enorme gezondheidswinst voor patiënten; die vaak, met minder bijwerkingen dan chemotherapie, langer – progressievrij – overleven. Maar behandelen ‘op mutatie’ brengt ook uitdagingen met zich mee. Wanneer test je op welke mutatie, welke resistentiepatronen kunnen zich voordoen, en hoe betrouwbaar zijn de tests en de uitslagen waarop een behandelkeuze wordt gebaseerd? De samenwerking tussen longarts en de patholoog en/of moleculair bioloog wordt steeds belangrijker.

Programma


45 minuten EGFR TKI'S bij niet-kleincelling longkanker

Uitnodiging


De e-learning EGFR TKI’s bij niet klein-cellig longkanker geeft u een overzicht van de ontwikkelingen en huidige stand van zaken rondom mutatie-gerichte behandelingen in de longoncologie en daaraan gerelateerde onderwerpen.

Deze nascholing is met 1 punt geaccrediteerd voor longartsen, longoncologen en verpleegkundigen.

Schrijf u nu in door op de button ‘inloggen en starten’ te klikken. Hierna komt u op een inlogscherm. Indien u al een BInTouch account hebt, kunt u inloggen met uw emailadres en wachtwoord en anders kunt u eenvoudig een account aanmaken. Vul uw gegevens in en volg direct de nascholing. Deelname is gratis.

Interesse?

De MedClass nascholingen kunnen georganiseerd worden voor uw HAGRO, FTO-groep of voor bijeenkomsten met collega zorgverleners. Vul het contactformulier in voor meer informatie.

Aanmelden voor nascholing


Onderwerp
Online nascholing ''egfr tki's bij niet-kleincelling longkanker''