Artikelen

Highlight van deze week:

Spreker voor de nascholing ‘’Nieuwe middelen in de diabetes type 2 richtlijnen’’: Remy Bemelmans

Highlight van deze week:

‘’Ik ben Remy Bemelmans, en werk als internist-vasculair geneeskundige in het ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede sinds 2014.

Remy-Bemelmans

Ik heb mijn opleiding hiertoe gehad in het UMC Utrecht en ben hier ook in 2012 gepromoveerd op het proefschrift “The effect of physical exercise and resting heart rate on cardiovascular risk”, bij prof. Dr. F. Visseren.

Bij mijn werk in Ede zie ik patiënten met algemeen internistische problematiek, maar ook veel patiënten met vasculaire problemen, hierbij werk ik samen met onder andere vaatchirurgen, neurologen en cardiologen.

Daarnaast behandel ik veel patiënten met een verhoogd risico op hart- en vaatziekten. Met een gerichte behandeling, die vaak bestaat uit leefstijladviezen gecombineerd met specifieke medicatie, probeer ik hart- en vaatziekten te voorkomen of de progressie ervan te remmen. Om de behandeling zo effectief mogelijk te maken, is het belangrijk om over de oorzaak of oorzaken na te denken en eventueel onderzoek hierna te doen.

Naast het zien en behandelen van patiënten doe ik wetenschappelijk onderzoek, onder andere in samenwerking met het UMC Utrecht en de Universiteit Wageningen. Ook ben ik secretaris van de vakgroep internisten en MDL-artsen en voorzitter van de Commissie Trombose en Hemostase van het ziekenhuis. ‘’

Wil je ook deelnemen aan de nascholing die gegeven door Remy Bemelmans op maandagavond 25 november in Veenendaal? Meld je dan HIER aan.

 Categorieën

U verlaat Medclass om naar webshop te gaan