Blog

Ontbijt overslaan? Niet verstandig!

Dat niet ontbijten slecht voor je is wisten we al langer, maar nu is er ook een onderzoek waaruit blijkt dat het overslaan van het ontbijt de kans op het ontwikkelen van diabetes type 2 met één derde kan verhogen. Het ontbijt vier keer per week overslaan zou zelfs kunnen leiden tot 55% meer kans op diabetes type 2!

Ontbijt overslaan? Niet verstandig!

Ontbijt overslaan? Niet verstandig! Kans op diabetes type 2 tot de helft verhoogd. 

Eind vorig jaar werden de resultaten van de studie onder ruim 96.000 deelnemers gepubliceerd in “The Journal of Nutricion”. Sabrina Schlesinger is onderzoeker bij het Duitse diabetes centrum in Düsseldorf. Zij leidde het onderzoek en geeft aan dat het ontbijt overslaan tot gevolg kan hebben dat er meer tussendoortjes gegeten worden. Mensen zouden ook eerder een grotere lunch eten waardoor de bloedsuikerspiegel omhoog schiet.

Welk ontbijt kun je de diabetespatiënt aanraden?

Volgens het Diabetesfonds is het goed om te ontbijten met eiwitten en vezels als iemand diabetes heeft. Er zijn verder ook onderzoeken waarin naar voren komt dat het fluctueren van de bloedsuikerspiegel voorkomen kan worden door langzame koolhydraten te eten. Op deze pagina van het Diabetesfonds vind je meer advies zodat je een diabetespatiënt goed kan informeren over een goed ontbijt. Categorieën