Artikelen

Verslag regionale bijeenkomst ILD 25 mei 2022

Op 25 mei vond in het Van Abbemuseum, de regionale bijeenkomst ILD plaats. Hierbij waren longartsen, cardiologen, reumatologen, radiologen, verpleegkundig specialisten en physician assistants, uit de regio Eindhoven aanwezig. Tijdens deze regionale bijeenkomst stonden interstitiële longziekten centraal en werd er onder andere dieper ingegaan op aspecten van CTD-ILD en cardiale sarcoïdose.

Onder leiding van de longartsen Drs. Eveline Schakenraad & Dr. Roland van Balkom, uit het CZE, werd gesproken over; “CTD-ILD & PF-ILD - diagnostiek en nieuwe uitdagingen binnen de praktijk, Pulmonale hypertensie en uitdagingen t.a.v. screening en verwijzing bij longfibrose”. Tot slot kwam “Diagnostische fase en behandeling bij cardiale sarcoïdose” aan bod.

Wilt u de samenvatting van de regionale bijeenkomst teruglezen?

Bekijk het verslag hier

Naast diagnostiek werd er tijdens de bijeenkomst ook gesproken over het belang van een multidisciplinaire samenwerking en besluitvorming in de behandeling van CTD-ILD. De ‘Nederlandse Vereniging van Artsen voor Longziekten en Tuberculose (NVALT)’ en de ‘Nederlandse Vereniging voor Reumatologie (NVR)’ formuleerde hier samen een standpunt over.

Naar het standpunt

 


U verlaat Medclass om naar webshop te gaan